Correspondent

Wat we aan het doen zijn deel 1 | Creativiteit staat nooit stil

Dat verdomde virus, het raakt ons allemaal. We moeten zo veel mogelijk binnen blijven – net nu de lente komt –, sociale contacten worden opgeschort tot weten-wij-veel-wanneer en het virus verspreidt zich, waardoor mensen in de zorg overuren draaien. Je kon in ons vorige verhaal al lezen over wat een crisis met ons doet.

Op dit moment is onze winkelvloer leeg, afspraken worden verzet en verschillende producties worden stopgezet. We kunnen en mogen eigenlijk niks, maar we kwamen erachter dat we eigenlijk gewoon niet stil kunnen zitten. Dus zijn we op zoek gegaan naar wat we kunnen doen. Voor onze onszelf, voor onze omgeving en verder überhaupt in deze hele situatie, om er toch iets positiefs van te maken. En we hebben een aantal dingen die we hebben gedaan.


[Creatieve] gezichtsbescherming

We zijn onszelf bewust van de schaarste in mondkapjes (en andere beschermende kleding) in de Nederlandse ziekenhuizen. Dus – vooral omdat ieder steentje dat bijgedragen wordt natuurlijk goed is – doneren we 1.000 mondkapjes aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Deze mondkapjes worden op moment van schrijven geproduceerd bij onze leverancier.

Daarnaast heeft Meike, onze junior-designer die vanuit het atelier in onze Flagship-store in Den Bosch werkt tijd over. De verkoopvloer is namelijk ontzettend rustig, en dat maakt Meike een beetje onrustig. In de tijd die ze nu over had, is zij creatief aan de slag gegaan. En daar kwam, natuurlijk heel toepasselijk, een design voor een mondkapje uitrollen. Een mooi voorbeeld dat dit virus heel veel stopzet en lam legt, maar dat creativiteit niet te stoppen is.

Hieronder vind je het beginontwerp en het eindresultaat van dit mondkapje. Wat vind jij ervan?

Design mondkapje

Design mondkapje (2)

Design mondkapje (3)

Design mondkapje (4)

Design mondkapje

Design mondkapje (7)

Foto’s: @iamgieaux & @phylicia.jpg

Share

Blijf up to date

Wil je op de hoogte blijven van wat we aan het doen zijn? Schrijf je hier in.

No products in the cart.