Correspondent

‘Holland’s Next Bag Designer’ Kandidaat #4: Esmee van de Pol

Vier deelnemers ontwerpen een nieuwe tas en strijden om de titel: Holland’s Next Bag Designer. De uiteindelijke winnende tas zal in productie gaan en krijgt een plek in de webshop. De ontwerper krijgt een aandeel in de opbrengst en natuurlijk eeuwige roem.

Tassen worden vaak gemaakt door een designer, met oog voor de doelgroep. In Holland’s Next Bag Designer hebben we deze gang van zaken omgedraaid; we hebben de doelgroep zelf uitgenodigd om eens achter de tekentafel te gaan zitten. Met behulp van ons eigen Head of Design, Frankie Boateng, hebben vier creatievelingen de ware designer in zichzelf naar boven gehaald. Het resultaat; verschillende tassen, ontworpen door uiteenlopende persoonlijkheden en met ieder hun eigen, unieke features.

We stellen de vier kandidaten een voor een aan jullie voor, waarna de strijd los zal barsten in de vorm van een publieke stemronde. Vandaag stellen we de vierde deelneemster aan jullie voor: Esmee van de Pol.


Psst! Schrijf je hier in en ontvang een melding als de finale (met stemronde) van Holland’s Next Bag Designer begint!


De Kandidaat: Esmee van de Pol

Leeftijd: 26
Waarom deed je mee aan Design Your Own Laauw Bag?
‘Rob vertelde me over de start van de eerste workshop. Ik was meteen enthousiast. Ik deel nog wel eens mijn ideeën over een nieuwe tas bij hem, maar nu kon ik er gewoon zelf mee aan de slag. Dat leek me natuurlijk fantastisch.’

Holland's next bag designerHet Ontwerpproces

Bij Laauw vinden we het verhaal achter een ontwerp altijd erg belangrijk, hoe ben jij tot je design gekomen?
‘Voor mij was het erg belangrijk dat het een tas werd die je overal voor kunt gebruiken. Zelf ben ik gek op tassen van klein formaat, dus ik wist meteen dat hij niet te groot moest worden. Daar kwam bij dat ik al enige tijd op zoek was naar een zwart leren exemplaar met gouden details en deze kon ik maar niet vinden, zonder dat het er ordinair uitzag. Deze tas is perfect voor een avondje uit, maar ook voor een chic diner of gewoon voor naar je werk. Omdat ik nogal chaotisch ben, ben ik een voorstander van meerdere vakken in een tas. Bovendien kun je hem door de verschillende hengsels op twee manieren dragen, wat meteen een andere uitstraling geeft. De minimalistische afwerking en gouden details maken de tas helemaal af.’


Een zwart leren exemplaar met gouden details kon ik maar niet vinden, zonder dat het er ordinair uitzag…


Wat vond je van het hele proces?
‘Ik vond het erg leuk! Echt tof hoe je in het proces wordt meegenomen en dat je ziet hoe van je eigen ontwerptekening daadwerkelijk een tas wordt gemaakt!’

Ben je tevreden over het resultaat?
‘Ik ben erg blij met het eindresultaat! Het stevige leer en de gouden details in combinatie met de stiksels zorgen ervoor dat het precies uitstraalt wat ik wilde uitstralen. Mocht ik er nog iets aan mogen aanpassen dan zou ik het vak voorop in zijn geheel naar voren brengen met een opstaande rand, zoals in mijn eigen ontwerp. Maar eigenlijk is de tas al boven mijn verwachtingen tot uiting gekomen!’

Het Resultaat

Wat vind je het meest bijzonder aan jouw tas?
‘De riem die je eraf kan halen zorgt ervoor dat je het tasje op diverse manieren kunt dragen. Dat is iets wat bij een classic model zoals deze vaak nog mist. Iets wat ik miste in ieder geval. Dat maakt het een tas die je altijd en voor elke gelegenheid kunt gebruiken.’

Waarom is jouw tas de tas die moet winnen?
‘Simpel: omdat dit model in geen enkele vrouwelijke tassengarderobe mag ontbreken.’


Ik noem hem ‘Kyoto’. De minimalistische uitstraling past goed bij de Japanse leefstijl en cultuur…


Wat is de uiteindelijke naam van je tas?
‘Ik noem hem ‘Kyoto’. Ik wilde hetgeen waar laauw kenmerkend om is, doortrekken naar het ontwerp van mijn eigen tas, namelijk: design bags inspired by the differences in cultures and characteristics of major cities in the world. Het minimalistische design past goed bij de Japanse leefstijl en cultuur. Daarnaast is Kyoto een enorme en veelzijdige stad met eindeloos veel bezienswaardigheden, maar ook een intens nachtleven. En de Kyoto kan dan altijd mee, want hij is geschikt voor elke gelegenheid.’

Esmee met haar zelfontworpen tas: ‘Kyoto’


Schrijf je in en ontvang een melding wanneer de finale (met stemronde) van Holland’s Next Bag Designer begint.

Privacy Voorkeuren

    No products in the cart.