Black friday sale | Up to 60% discount!

Ordered today before 17:00, tomorrow at home!

Functional & distinctive, Dutch design!

Free exchange & maintenance!

Zit er verschil tussen het leer in verschillende collecties?

Ja, we gebruiken verschillende soorten leer voor de collecties. Vaak wordt dit per collectie ook duidelijk aangegeven. Er zijn enorm veel type leer, maar om het makkelijk te maken leggen we je 2 soorten leertypes uit waar wij het meest gebruik van maken; leer met een openstructuur of leer met een meer gesloten structuur.

Leer met een open structuur houdt in dat de toplaag van het leer licht is opgeschuurd waardoor het een robuustere en stoerdere uitstraling krijgt. Dat betekent echter wel dat het ook gevoeliger is voor krasjes en vlekjes. Dit leertype wordt ook wel vaak Nubuck genoemd.

Leer met een meer gesloten structuur wordt in onze collecties ook wel ‘full grain’ (volnerf) genoemd. Dat betekent dat het de toplaag van het leer is. Ook deze toplaag kan nog wat gevoeliger zijn voor krasjes en vlekjes wanneer we het onbehandeld laten. Als dit zo is wordt het aangegeven in de productomschrijving. Je kunt dan rekening houden met een stoerdere uitstraling. We werken ook met ‘full grain’ leer wat een meer afgedekte toplaag heeft, zodat het minder gevoel is voor krasjes en vlekjes en dus een meer egalere uitstraling houdt in gebuikt.

Bij alle leersoorten, en dus ook bij onze tassen, kun je er rekening mee houden dat het mooier wordt in gebruik – zoals dat vaak is bij natuurproducten. Verder raden we je altijd aan gebruik te maken van onze onderhoudsspray die te vinden is in de webshop.

Don’t miss anything?

Sign up for the newsletter and receive a €10 discount on your first order!