Friends

Holland’s Next Bag Designer 2021 Kandidaat #3: Goele Jacquemyn

Vijf deelnemers ontwierpen een nieuwe tas en strijden om de titel: Holland’s Next Bag Designer 2021. De uiteindelijke winnende tas zal in productie gaan en krijgt een plek in de webshop. De ontwerper krijgt een aandeel in de opbrengst en natuurlijk eeuwige roem.

In Holland’s Next Bag Designer 2021 hebben we weer vijf verschillende tassen, ontworpen door uiteenlopende persoonlijkheden en met ieder hun eigen, unieke features. We stellen de vijf kandidaten een voor een aan jullie voor, waarna de strijd los zal barsten in de vorm van een publieke stemronde. Vandaag stellen we de eerste deelnemer aan jullie voor: Goele Jacquemyn.


Psst! Schrijf je hier in en ontvang een melding als je kunt stemmen én maak kans op de winnende tas!


De Kandidaat: Goele Jacquemyn

Hoe oud ben je, waar kom je vandaan en waar woon je?
Ik ben 33 jaar, geboren in Leuven, inmiddels 6 jaar woonachtig in het prachtige Antwerpen (België).

Wat zijn je hobby’s?
Naast mijn vaste job doe ik ook grafische vormgeving en ga ik vaak zeefdrukken, denk daarbij aan posters, kaartjes, opdrachten. Daarnaast ga ik vooral heel graag op reis om de wereld te ontdekken, indrukken op te doen, inspiratie te halen en andere culturen te leren kennen. Ik speel ook piano en door mijn achtergrond ben ik ook bezig met textiel en fashion in mijn thuisatelier. Het creatieve zit er zo wel wat in kan je zeggen!

Wat doe je voor werk en wat voor opleiding heb je gedaan?
Momenteel werk ik voor het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunsten Antwerpen) als fondsenwerving en event manager. Ik heb eerst een master strategische communicatie gehaald aan de KU Leuven en studeerde daarna nog mode in Brussel. Maar ik kon tijdens het werken niet blijven stilzitten en deed de afgelopen jaren via avondschool dus ook grafische vormgeving erbij, waaruit ook de liefde voor zeefdrukken is gegroeid.

Het Ontwerpproces

Wat is jouw verhaal achter dit design, waar ben je door geïnspireerd en/of hoe ben je tot dit ontwerp gekomen?
Het idee voor deze tas komt echt uit mijn liefde voor reizen. Omdat ik op reis altijd veel wil ontdekken, spendeer ik niet veel tijd in mijn hotelkamer. Zo gebeurt het dan dat ik ’s morgens vertrek en pas heel laat ’s avonds (of ’s nachts) weer terug ben. Daarom wilde ik een stijlvolle tas ontwerpen die me de hele dag van pas zou komen. De tas moest voor mij tijdloos zijn en aanpasbaar aan verschillende situaties die je op een dagje citytrippen kan meemaken, zonder er als onverhoopte toerist uit te zien. Een tas waar je praktisch je spullen in kwijt kan en voldoende ergonomisch is, zonder dat het de hele tijd op één schouder hangt, maar waar je ook die net ontdekte rooftopbar mee kan binnenstappen zonder eruit te zien alsof je al een hele dag onderweg bent. Ik zocht tijdens het ontwerpen de perfecte balans op tussen een praktische tas en een smaakvol design. Het is niet één tas, maar het zijn er drie!


Ik zocht tijdens het ontwerpen de perfecte balans op tussen een praktische tas en een smaakvol design. Het is niet één tas, maar het zijn er drie!


Wat vond je van het hele proces?
Ik ben naar Den Bosch afgereisd na het organiseren van een openingsavond in het museum, dus het was heel fijn om even die gezellige drukte van het werk achter me te laten en in een creatief gesprek te gaan met de designer van Laauw. Door mijn job die ik gehad heb als productiemanager bij het Belgische A.F.Vandevorst, had ik al wel de ervaring met het spreken over tassen, waardoor ik ook een hele fijne klik voelde die dag met Frankie. Kort daarvoor heb ik afscheid moeten nemen van mijn oma die ook mijn meter (doopmoeder) was en het gaf me ook even de nodige afleiding en warmte om me heen.

Het Resultaat

Wat vind je het meest bijzonder aan jouw tas?
De multi inzetbaarheid (shopper, rugzak en over-the-shoulder) is een van de grootste pluspunten, maar vooral omdat dit gecombineerd is met het feit dat het toch een stijlvol uiterlijk heeft. Het zorgt ervoor dat je deze tas voor het leven wil bijhouden en gebruiken. Ik denk dat ik niet makkelijk nog naar andere tassen in mijn persoonlijke collectie ga grijpen, als ik deze in de hand heb. De fijne details zorgen ook voor een speelsheid, zonder in te boeten op tijdloosheid of stijl.

Laauw bag designer kandidaten 2021

Waarom is jouw tas de tas die moet winnen?
Deze tas is met hart en ziel en doordacht ontworpen om niet alleen een heel een praktisch item te zijn in je garderobe, maar vooral ook stijlvol en tijdloos design waarmee je met trots over straat loopt. Met deze tas heb je eigenlijk drie tassen in één. Een shopper, een rugzak én ook een handtas die je naar de kroeg of een restaurant draagt.


Ik draag de tas op aan mijn overleden oma en meter en geef de tas haar naam: Hilda.


Wat is de uiteindelijke naam van je tas?
Ik draag de tas op aan mijn overleden oma en meter en geef de tas haar naam: Hilda.

Goele Jacquemyn en haar tas: Hilda.

2021 Hollands next bag designer Laauw


Schrijf je in en ontvang een melding wanneer de finale (met stemronde) van Holland’s Next Bag Designer begint.

No products in the cart.