Friends

Holland’s Next Bag Designer 2021 Kandidaat #2: Alana Jansen

Vijf deelnemers ontwierpen een nieuwe tas en strijden om de titel: Holland’s Next Bag Designer 2021. De uiteindelijke winnende tas zal in productie gaan en krijgt een plek in de webshop. De ontwerper krijgt een aandeel in de opbrengst en natuurlijk eeuwige roem.

In Holland’s Next Bag Designer 2021 hebben we weer vijf verschillende tassen, ontworpen door uiteenlopende persoonlijkheden en met ieder hun eigen, unieke features. We stellen de vijf kandidaten een voor een aan jullie voor, waarna de strijd los zal barsten in de vorm van een publieke stemronde. Vandaag stellen we de eerste deelnemer aan jullie voor: Alana Jansen.


Psst! Schrijf je hier in en ontvang een melding als je kunt stemmen én maak kans op de winnende tas!


De Kandidaat: Alana Jansen

Hoe oud ben je, waar kom je vandaan en waar woon je?
Ik ben 26 jaar oud, geboren in Lima (Peru), opgegroeid in Utrecht en nu woon ik in Leusden!

Wat zijn je hobby’s?
Zumba, Schilderen en ik ben graag bezig op het gebied van interieur. Ik lees erover, ik geef adviezen. Eigenlijk ben ik gewoon graag creatief bezig, in welke vorm dan ook!

Wat doe je voor werk en wat voor opleiding heb je gedaan?
Ik ben interieurarchitect bij een architectenbureau. Ik heb na het behalen van mijn HBO-bouwkunde opleiding nog doorgestudeerd en ook de master interieurarchitectuur afgerond.

Laauw Hollands Next Bag Designer

Het Ontwerpproces

Wat is jouw verhaal achter dit design, waar ben je door geïnspireerd en/of hoe ben je tot dit ontwerp gekomen?
Ik wilde graag een tas met zachte, organische vormen. Een vorm die opvalt bij het geheel van je outfit, maar ook een tas die geschikt is voor iedere dag. Wanneer ik met het openbaar vervoer ga, neem ik altijd mijn iPad mee om mezelf te entertainen met een streamingdienst. Dus wat ik belangrijk vond was dat mijn iPad, een paraplu (want we wonen toch in Nederland) en een flesje water goed in de tas past. Zo hoef ik nooit na te denken welke tas geschikt is voor een dagje weg! Daarnaast vind ik het belangrijk dat de tas praktisch en overzichtelijk is. Een vakje voor m’n telefoon, voor m’n sleutels en een rits om kleine dingetjes in op te bergen.


Ik wilde een tas met zachte, organische vormen. Maar ook een tas die geschikt is voor iedere dag.


Wat vond je van het hele proces?
De workshopdag was heel gezellig en leuk! Door de expertise van de ontwerpers van Laauw werd je goed begeleid om tot een goed ontwerp te komen. Er werden ook handige praktische tips gegeven waar je aan kon denken tijdens het ontwerpen. Het is echt super tof dat iets wat ik heb bedacht zo professioneel is uitgewerkt!

Het Resultaat

Wat vind je het meest bijzonder aan jouw tas?
Het meest bijzondere vind ik de dikte van het hengsel. Dit is toch anders dan gebruikelijk, zo zit ‘ie de hele dag lekker!

Hollands next bag designer Laauw tassen

Waarom is jouw tas de tas die moet winnen?
Omdat het een praktische tas is voor elke dag. En naast het feit dat de tas praktisch is, is het ook elegant en subtiel model. Door de vrouw, voor de vrouw!


Naast het feit dat de tas praktisch is, is het ook elegant en subtiel model. Door de vrouw, voor de vrouw!


Wat is de uiteindelijke naam van je tas?
Olga, vernoemd naar mijn Peruaanse oma. Omdat de tas organische vormen heeft, zocht ik naar een naam waarbij de eerste letter ook deze vorm heeft. Mijn oma is ook op en top vrouw, net zoals ik dat probeerde uit te beelden met deze tas! Daarnaast ben ik gek op mijn omaatje en hiermee breng ik een ode aan haar.

Alana Jansen en haar tas: Olga.

 


Schrijf je in en ontvang een melding wanneer de finale (met stemronde) van Holland’s Next Bag Designer begint.

No products in the cart.