Friends

‘Holland’s Next Bag Designer’ Kandidaat #3: Roos-Anna van Dorsten

Vier deelnemers ontwerpen een nieuwe tas en strijden om de titel: Holland’s Next Bag Designer. De uiteindelijke winnende tas zal in productie gaan en krijgt een plek in de webshop. De ontwerper krijgt een aandeel in de opbrengst en natuurlijk eeuwige roem.

Tassen worden vaak gemaakt door een designer, met oog voor de doelgroep. In Holland’s Next Bag Designer hebben we deze gang van zaken omgedraaid; we hebben de doelgroep zelf uitgenodigd om eens achter de tekentafel te gaan zitten. Met behulp van ons eigen Head of Design, Frankie Boateng, hebben vier creatievelingen de ware designer in zichzelf naar boven gehaald. Het resultaat; verschillende tassen, ontworpen door uiteenlopende persoonlijkheden en met ieder hun eigen, unieke features.

We stellen de vier kandidaten een voor een aan jullie voor, waarna de strijd los zal barsten in de vorm van een publieke stemronde.


Schrijf je onderaan dit artikel in voor de nieuwsbrief en ontvang een overzicht met alle ontworpen tassen als de stemronde begint.


Vandaag stellen we de tweede deelnemer aan jullie voor: Roos-Anne van Dorsten.

De Kandidaat: Roos-Anne van Dorsten

Leeftijd: 29

Waarom deed je mee aan Design Your Own Laauw Bag?
‘Via mijn vriend Leon ben ik in aanraking gekomen met Laauw. Ik kende het merk al via Instagram, maar we kregen destijds de kans om een workshop te volgen waarin we onze eigen tas konden ontwerpen. Dat leek me natuurlijk superleuk, dus daar zei ik geen nee tegen.’

Bag Designer

Het Ontwerpproces

Bij Laauw vinden we het verhaal achter een ontwerp altijd erg belangrijk, hoe ben jij tot je design gekomen?
‘Ik vind een tas een van de belangrijkste accessoires om je look af te maken, misschien wel dé belangrijkste! Ik wou graag een basic tas in een neutrale kleur, maar wel met een interessant design en de juiste details.’


Ik wou graag een basic tas in een neutrale kleur, maar wel met een interessant design en de juiste details.


‘Ik heb gekozen voor een tas in off white met gouden details. Het goud steekt goed af bij de lichte kleur maar staat nog steeds erg chic. Je kan de tas dus prima dragen met een stoere look maar ook wanneer je wat chiquer gekleed bent kan deze tas je outfit compleet maken.’

Wat vond je van het hele proces?
‘Ik vond het super tof om te zien dat iets wat je hebt getekend tot leven kan komen! De tas is erg tof geworden en ik vond het heel leuk om zo’n design proces van A tot Z mee te maken.’

Ben je tevreden over het resultaat?
‘Ik ben tevreden over het resultaat, al had ik misschien nog een paar kleine aanpassingen gedaan! Nu is de tas bijvoorbeeld als handtas en als schoudertas te dragen. Als ik nog iets had kunnen veranderen, had ik de tas denk ik nóg multifunctioneler willen maken, door ervoor te zorgen dat hij ook als rugzak gedragen kon worden. Maar op wat details na ben ik erg tevreden over het resultaat hoor, haha.’

Het Resultaat

Wat vind je het meest bijzonder aan jouw tas?
‘Vooral de kleur van de tas in combinatie met de gouden details vind ik treffend. En daarnaast vind ik het design en de verschillende manieren hoe je hem kan combineren erg goed gelukt.’

Waarom is jouw tas de tas die moet winnen?
‘Deze tas is geschikt voor iedereen, en past bij elke style!’

Wat is de uiteindelijke naam van je tas?
‘WILL!’ Dat is waar ik bij deze tas aan denk, want deze tas WIL(L) je hebben!

Wil je verder nog iets kwijt?
‘Bedankt Laauw, voor deze toffe ervaring!’

Roos met haar zelfontworpen tas: ‘WILL’


Schrijf je in en ontvang een melding wanneer de stemronde begint.

Privacy Preference Center

    No products in the cart.