Friends

‘Holland’s Next Bag Designer’ Kandidaat #2: Leon Tanate

Vier deelnemers ontwerpen een nieuwe tas en strijden om de titel: Holland’s Next Bag Designer. De uiteindelijke winnende tas zal in productie gaan en krijgt een plek in de webshop. De ontwerper krijgt een aandeel in de opbrengst en natuurlijk eeuwige roem.

Tassen worden vaak gemaakt door een designer, met oog voor de doelgroep. In Holland’s Next Bag Designer hebben we deze gang van zaken omgedraaid; we hebben de doelgroep zelf uitgenodigd om eens achter de tekentafel te gaan zitten. Met behulp van ons eigen Head of Design, Frankie Boateng, hebben vier creatievelingen de ware designer in zichzelf naar boven gehaald. Het resultaat; verschillende tassen, ontworpen door uiteenlopende persoonlijkheden en met ieder hun eigen, unieke features.

We stellen de vier kandidaten een voor een aan jullie voor, waarna de strijd los zal barsten in de vorm van een publieke stemronde.


Schrijf je onderaan dit artikel in voor de nieuwsbrief en ontvang een overzicht met alle ontworpen tassen als de stemronde begint.


Vandaag stellen we de tweede deelnemer aan jullie voor: Leon Tanate.

De Kandidaat: Leon Tanate

Leeftijd: 33

Waarom deed je mee aan Design Your Own Laauw Bag?
‘Ik ken Rob en zag op de Instagram pagina van Laauw dat er een workshop werd aangeboden om je eigen tas te designen. Ik heb in het verleden wel eens schetsen gemaakt voor een Essential Travel collection, maar daar heb ik verder nooit wat mee gedaan. Deze workshop was voor mij een te gekke mogelijkheid om de ideeën die ik heb omtrent een Essential Travel collection voor mannen en vrouwen te laten sampelen en dus in real life te kunnen zien hoe de tas er uit komt te zien.’

Het Ontwerpproces

Laauw leren tassen Leon Tanate

Bij Laauw vinden we het verhaal achter een ontwerp altijd erg belangrijk, hoe ben jij tot je design gekomen?
‘Ik hou heel erg van designs die fuctioneel, tijdloos, clean  en classic zijn. De shopper die ik heb ontworpen is geïnspireerd op de boodschappentas van mijn opa. Als mijn opa naar de wekelijkse markt ging dan nam hij altijd de welbekende boodschappentas  (een rechthoekige tas met fake leather details) met zich mee. Er pasten veel boodschappen in en je kon de tas makkelijk aan de fiets hangen of in de fietstas stoppen.

Het design van de tas van mijn opa is perfect omdat het clean, functioneel en tijdloos is. Ik ben van mening: als iets goed is, dan is het goed. Het enige wat ik heb gedaan is een kleine upgrade qua functionaliteit voor het gebruik vandaag de dag. Ik heb gekeken wat ik dagelijks meeneem naar mijn werk of naar afspraken met klanten of als ik een korte trip maak naar het buitenland. Er moest dus een laptop sleeve inkomen, maar er moest voornamelijk veel ruimte zijn om spullen mee te kunnen nemen.’


Het design van de tas van mijn opa is perfect omdat het clean, functioneel en tijdloos is. Ik ben van mening: als iets goed is, dan is het goed.


‘Als ik een tripje maak dan heb ik meestal mijn trolly mee waar mijn kleding en schoenen inzitten. Als ik bij de douane aankom dan heb ik geen zin om mijn gehele koffer uit te moeten pakken om mijn laptop en toiletry te pakken. Deze shopper kun je boven op je trolly zetten zodat je heel makkelijk – bij de douane – je laptop en toilettas uit de shopper kunt halen en de koffer door de scanner kunt laten gaan zonder dat je hem open hoeft te maken.

De shopper is gemaakt van stevig en stug leather , hierdoor blijft de tas mooi stijf staan en is het een tas voor het leven. Het mooie aan leather is dat het gaat ‘leven’. Omdat ik vind dat je met zo’n tas een tas voor het leven hebt, wordt het naarmate je de tas veel gebruikt een unieke ‘eigen’ tas. Kortom: het is een tas met een verhaal, die naarmate de tijd vordert ook zijn eigen unieke verhaal krijgt.’

Wat vond je van het hele proces?
‘Het proces was ontzettend leerzaam. Als ik een idee in mijn hoofd heb, dan wil ik het ook dat het er zo uit komt te zien als ik voor ogen heb, en dit is gelukkig ook zo uitgekomen. Met behulp van Frankie – die met name waardevolle productietips heeft gegeven – ben ik tot mijn perfecte tas gekomen.’

Ben je tevreden over het resultaat?
‘Meer dan tevreden. De kwaliteit is top. De afwerking is hoogwaardig en dat zorgt ervoor dat het een tas voor het leven is.’

Het Resultaat

Wat vind je het meest bijzonder aan jouw tas?
‘Op het oog is het een cleane tas, maar de shopper is super functioneel en stijlvol. Wat het bijzonder maakt is dat het geen bijzondere tas is, omdat bijna iedereen wel de oldskool boodschappentas kent, maar door kleine veranderingen omtrent functionaliteit heeft het design de tas weer een nieuw leven ingeblazen.’

Waarom is jouw tas de tas die moet winnen?
‘De tas hoeft van mij niet perse te winnen. Het verhaal achter de tas in combinatie met het tijdloze design en het uiteindelijke eindresultaat is voor mij de winst. Dus als mensen mij met die tas zien en ze zeggen: Het lijkt op een boodschappentas die ik ken van mijn opa of oma, maar dan met de functionaliteiten van vandaag de dag, dan heb ik gewonnen.’

Wat is de uiteindelijke naam van je tas?
‘Mijn opa  hete Gijs. Dus vind ik het wel cool om de shopper GIJS te noemen.’

Wil je verder nog iets kwijt?
‘Ik vond het te gek om dit met Laauw te doen. Ik hoop dat de andere designers ook super tevreden zijn met hun tassen.’

Leon met zijn zelfontworpen tas: ‘GIJS’


Schrijf je in en ontvang een melding wanneer de stemronde begint.

Privacy Preference Center

    No products in the cart.