Friends

‘Holland’s Next Bag Designer’ Kandidaat #1: Indi van Bijnen

Vier deelnemers gaan de uitdaging aan om een nieuwe tas te ontwerpen en strijden om de titel: Holland’s Next Bag Designer. De winnaar ziet zijn of haar tas in productie gaan, krijgt een plek in de webshop, een aandeel in de opbrengst en eeuwige roem.

Tassen worden vaak gemaakt door een designer, met oog voor de doelgroep. In Holland’s Next Bag Designer hebben we dit proces omgedraaid; we hebben de doelgroep zelf uitgenodigd om eens achter de tekentafel te gaan zitten. Met behulp van ons eigen Head of Design, Frankie Boateng, hebben de kandidaten de designer in zichzelf leren kennen. Het resultaat; verschillende tassen, ontworpen door uiteenlopende persoonlijkheden en met ieder hun eigen, unieke features.

In Holland’s Next Bag Designer stellen we de kandidaten, hun ontwerpproces en het uiteindelijke resultaat aan jullie voor. Uiteindelijk zal, nadat de laatste kandidaat is voorgesteld, de daadwerkelijke strijd losbarsten in de vorm van een publieke stemronde. Degene met de meeste stemmen wint. En dat betekent de daadwerkelijke productie van de tas, een aandeel in de winst én natuurlijk: eeuwige roem als Holland’s Next Bag Designer.

Vandaag presenteren we de eerste deelnemer aan jullie: Indi van Bijnen.

De Kandidaat: Indi van Bijnen

Leeftijd: 27

Waarom deed je mee aan Design Your Own Laauw Bag?
‘Ik vind Laauw een super gaaf merk. De ontwerpen zijn heel mooi maar ook de verhalen van verschillende steden bij de ontwerpen spreken mij erg aan.Dit was een unieke kans voor mij om als designer samen met een super gaaf merk mijn eigen designs te maken. En natuurlijk lijkt het mij geweldig als mijn eigen ontwerp straks ook nog door Laauw verkocht wordt!’

Het Ontwerpproces

Bij Laauw vinden we het verhaal achter een ontwerp altijd erg belangrijk, hoe ben jij tot je design gekomen?
‘Ik wilde graag de combinatie maken van mijn eigen inspiratie en het verhaal van Laauw. Ik haal zelf veel inspiratie uit al bestaande dingen in de wereld zoals de natuur en architectuur. Omdat Laauw inspiratie haalt uit verschillende steden heb ik voor dit ontwerp mijn inspiratie gehaald uit architectuur, wat ik goed bij de steden van Laauw vind passen. Mijn uiteindelijke ontwerp is dan ook een combinatie van architectonische vormen en lijnen en het handschrift van Laauw. Ik heb bijvoorbeeld een contrasterende kleur terug laten komen in de klep van de tas zoals Laauw ook vaak contrastkleuren gebruikt.’

Tas ontwerpen

Wat vond je van het hele proces?
Ik vond het een heel leuk proces. Ik heb een heel leuke dag gehad tijdens de workshop waar iedereen elkaar inspireerde. En ik hoop natuurlijk dat het proces nu alleen nog maar leuker zal gaan worden als mijn tas uiteindelijk echt in productie zal gaan!

Ben je tevreden over het resultaat?
‘Ik ben heel tevreden! Hij is precies zo geworden als ik in mijn hoofd had, dus ik ben er erg blij mee.’

Het Resultaat

Wat vind je het meest bijzonder aan jouw tas?
‘Dat zijn 2 dingen. Zoals ik al zij dat de combinatie van mijzelf en Laauw echt in het ontwerp terug te zien is. Maar ook dat het een heel clean ontwerp is geworden en toch heel opvallend en anders is.’

Waarom is jouw tas de tas die moet winnen?
Ik heb mijn tas echt helemaal vanaf 0 ontworpen. Ik heb inspiratie gehaald uit een abstract concept en heb niet alleen maar naar andere tassen gekeken. Het is hierdoor een uniek design. Als je deze tas koopt, koop je een echte Laauw tas maar ook een echte Indi tas en dat is denk ik precies waar deze ontwerpwedstrijd uiteindelijk om draait. Daarnaast is de tas als rugzak, maar ook als schoudertas te dragen, waardoor hij altijd functioneel is. Bovendien draagt hij gewoon heel erg lekker.

Wat is de uiteindelijke naam van je tas?
‘Indi natuurlijk!’

Indi met haar zelfontworpen tas: de ‘Indi’

Schrijf je in en ontvang een melding wanneer de daadwerkelijke stemronde begint.

No products in the cart.